Wynyard Walk Tunnel – Sydney

LOCATION:            SYDNEY, AUSTRALIA
ADDRESS:              Wynyard walk tunnel Station
YEAR:                     FEB 16 – Jul 16
AREA:                     850 SQM
PROJECT DESCRIPTION

Th The Wynyard Walk is a 180-metre-long pedestrian link that connects Wynyard Station with the developing western corridor of the Sydney CBD, ending at the Barangaroo waterfront and future commercial precinct.

AR-MA was engaged by CPB to provide 3-dimensional detail resolution of its bespoke interior fit-out and all fabrication information to realise the complexities of the Woods Bagot design.

As Project Lead, my responsibilities ranged from cross-systems design and management to project-specific computational tool development.

Our focus on developing data driven, parametric models also offered the flexibility to absorb design and on-site changes in order to more fluently co-ordinate with structures, sound and lighting systems.

This “direct-to-fabrication” process assisted in bridging the gap between design and fabrication whereby our 3D outputs formed the basis of manufacturing packages as well as offering CPB the agility to manage high-complexity geometries and low-tolerance assemblies with minimal risk.

This resulted in over 700 perforated SS panelling, 40 types of primary and secondary light fixtures, steel-work and other customised elements installed successfully.

COLLABORATORS
ARCHITECT : WOODS BAGOT
CONTRACTOR : CPB
FABRICATION CONSULTANT : AR-MA
PERFORATED STAINLESS STEEL PANELS :  STODDARD
DESIGN TEAM:
ROB BESON (DIRECTOR), GABRIELE ULACCO (DIRECTOR), GUIDO MACIOCCI (Team Leader), MASSIMILIANO MANNO (Package Lead), MIRCO BIANCHINI (PACKAGE LEADER), DAVID GE (DESIGNER)
PHOTO CREDITS:
AR-MA
Advertisements