Canopee Les Halles – Paris

LOCATION:           PARIS, FRANCE
ADDRESS:             Allée Jules Supervielle,
YEAR:                     2012 – 2016
AREA:                     — SQM
PROJECT DESCRIPTION
Development of algorithms and complex design solutions.
Parametric design and computational management of construction process using Rhinoceros and Grasshopper.
The project has the characteristic to be shaped from the website : its shape, its spaces and its realisation are the result of a confrontation between the past and the future in term of emergence of new energy to Halles. Its architectural principles can be summarised as follows: a reorganisation of the site. The current development
left on a diagonal between the Fontaine des Innocents and the Saint Eustache Church gave way to a new configuration. The urban constituted by the Exchange, the garden and the canopy is unified by an orientation of the space according to an East / West axis East.
Metropolitan dimension. Canopy is only the visible part of an urban 500m long underground in major part. The station lies in the basement to the Seine. Enlarged and simplified Chatelet -les- Halles station and exchange platform form a unit.
COLLABORATORS:  
ARCHITECT : Berger and Anziutti
BULDING : EIFFEL INC., VIRY, CASTEL & FROMAGET
BIM CONSULTANT : DECODE
DESIGN TEAM:   
LUCA DEL CERRO, Matteo Lo Prete, DAVIDE PABA, ALESSANDRA DI LEO, DAVIDE MARIANI, ELEONORA ZACCHINI, JACOPO SARTORE, MIRCO VESCIO, MONE MONESI, PAOLO ALBORGHETTI, TOMMASO CASUCCI, Luca Pedrielli, MASSIMILIANO MANNO
PHOTO CREDITS:
DECODE sas Paris
Michela G.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s